Бути щасливим так просто! Найщасливіші люди – це не ті, які мають все найкраще, а ті, які отримуюють все найкраще з того, що мають. Притча, яку варто прочитати

Сучасна притча: Чашки кави.

Успішні випускники престижного вузу, які зробили чудову кар’єру, прийшли в гості до свого старого професора.

Під час візиту розмова зайшла про роботу: випускники скаржилися на численні труднощі, життєві негаразди та проблеми.

Запропонувавши своїм гостям каву, професор пішов на кухню і повернувся з кавником і тацею, заставленою різними чашками: порцеляновими, скляними, пластиковими, кришталевими. Одні були прості, інші дорогі.

Коли випускники розібрали чашки, професор сказав: – Зверніть увагу, що всі красиві чашки Ви розібрали скоріше, тоді як прості і дешеві залишилися. І хоча це нормально для вас – хотіти тільки краще для себе, але це і є джерело ваших проблем та стресів.

Зрозумійте, що чашка сама по собі не робить каву кращою. Найчастіше вона просто дорожча, але іноді навіть приховує те, що ми п’ємо.

Насправді, все, що ви хотіли, була просто кава, а не чашка. Але ви свідомо вибрали кращі чашки, а потім роздивлялися, кому яка чашка дісталася.

А тепер подумайте: життя – це кава, а робота, гроші, становище, суспільство – це чашки.

Це всього лише інструменти для підтримання та змісту життя. Те, яку чашку ми маємо, не визначає і не змінює якості нашого життя. Іноді, концентруючись тільки на чашці, ми забуваємо насолодитися смаком самої кави.

Найщасливіші люди – це не ті, які мають все найкраще, а ті, які отримуюють все найкраще з того, що мають.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.