З чим залишають власні бажання

Зрозуміло що кожен з нас має власний погляд на життя, власний погляд на очікування які ми маємо від кожного дня, власне міркування та читаючи біблію ми дивимось що Господь завжди звертає нашу увагу на те що щоб ми були обережними з власними бажаннями і дуже багато місць з писання які говорять майже радикально стосовно наших виборів без Бога. Ми відкриємо Єнвагії від Луки 12-тий розділ причту яку розказав Ісус своїм учням, з 16-го вірша говориться так: “І Він розповів їм притчу, говорячи: В одного багача гойно нива вродила була. І міркував він про себе й казав: Що робити, що не маю куди зібрати плодів своїх? І сказав: Оце я зроблю, порозвалюю клуні свої, і просторніші поставлю, і позбираю туди пашню свою всю та свій достаток. І скажу я душі своїй: Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися! Бог же до нього прорік: Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому по зостанеться те, що ти був наготовив?…” і 21-ший вірш говорить коментар Ісуса і шо ж Він сказав, він говорить: “Так буває і з тим, хто збирає для себе, та не багатіє в Бога.”
Не великий вірш, не велике речення яке швидко можна прочитати але воно допомагає нам спрямовувати свої думки і розуміти куди Господь керує нами і Він говорить навіть якщо в тебе такі обставини що ти розмірковуєш, що треба зробити так і так, і ти маєш якійсь там висновки як треба вчинити, то не поспішай вчинити так як ти надумав а спочатку, ну я так розумію треба зупинитися і відповісти собі на запитання – я збираю для себе, чи я багатію для Бога. Можливо ви скажете що такий вибір і таке запитання можна поставити не поряд з усіма ситуаціями в житті, ну це ми залишимо міркування власні, а ми будем розмірковувати далі і все ж таки наблизимося до того з чим ми живемо і прочитаємо стосунки жінки і чоловіка яка описана у Старому заповіті, де йдеться якрась про такі стосунки коли жінка була керована власним розумінням, власною метою, власним бажанням, власним зискком перебувається поряд з чоловіком який її кохав дуже сильно. Ми будем читати про Самсона і Далілу.
Самсон це був правитель який народився по слові Бога, він був обраним Богом, про його народження мамі і його татові було оповіщено Ангелом з неба і в нього була така надприродна сила, Бог наділив такою надприродною силою і цієї силі був секрет, секрет був природний, але про нього знали лише батьки і сам Самсон. І ось він закохується у жінку яку звуть Даліла. Давайте разом відкриємо біблію книгу судів 16-тий розділ і з четвертого вірша читаємо:
І сталося потому,  покохав він жінку в долині Сорек, а ім’я їй Деліла. І прийшли до неї філістимські володарі, та й сказали їй: Намов його та й побач, у чому його велика сила.

Чому Філістими знали про його велику силу, бо він вже її виявляв в їхню андресу і сила була настільки величезною що йому не потрібні були якійсь засоби бородби, він міг взяти кіску і побив тисячі чоловіків і він міг піднімати міські брами, ну тобто він володів надзвичайною силою. І він судив Ізлаїл за днів Філістимив, тобто коли вони нападали 20-літ. І він робив їм багато прикрощів, тому вони шукали спосіб як би його зупинити і як би його вбити або пробудити. І вот вони знайшли цей ключик до цієї жінки і сказали їй – Ти намов його та побач у чому його велика сила, і чим переможемо його та зв’яжемо його, щоб упокорити його? А ми кожен дамо тобі тисячу й сто шеклів срібла. І сказала Деліла до Самсона, далі йдеть що вона робила але вона робила це тому вона прийняла пропозицію, вона погодилася продати коханого чоловіка і вона почала чинити наступним чином, вона говорить до Самсона: Розкажи мені, у чому твоя велика сила, і чим можна зв’язати, щоб упокорити тебе? І сказав їй Самсон:
Якщо зв’яжуть мене сімома мокрими шнурами, що ще не висушені, то ослабну та й стану, як кожен із людей.
І принесли їй філістимські володарі сім мокрих шнурів, що ще не були висушені, а вона зв’язала його ними. А засідка сиділа в неї в іншій кімнаті. І вона сказала до нього: Філістимляни на тебе, Самсоне! І він розірвав ті шнури, як розривається нитка з клоччя, коли понюхає огню. І не пізнана була його сила.
І сказала Деліла до Самсона: Оце ти обманив мене, і говорив мені лжу.Розкажи ж мені тепер, чим можна зв’язати тебе? А він їй сказав: Якщо справді зв’яжуть мене новими суканими шнурами, якими не робилася робота, то ослабну й стану, як кожен із людей.

І взяла Деліла нові шнури, та й зв’язала його ними, і сказала до нього: Філістимляни на тебе, Самсоне! А засідка сиділа в іншій кімнаті. І він зірвав їх зо своїх плечей, немов нитку. І сказала Деліла Самсонові: Досі ти обманював мене, і говорив мені лжу. Розкажи ж мені, чим можна зв’язати тебе? А він їй сказав: Якщо утчеш сім кучерів моєї голови з основою. І вона прибила їх ткацьким клинком, та й сказала до нього: Філістимляни на тебе, Самсоне! А він обудився зо сну свого, та й вирвав ткацького клинка тканини та основу. І сказала вона до нього: Як ти говориш: кохаю тебе, а серце твоє не зо мною? Оце тричі обманив ти мене, і не розповів мені, у чому твоя велика сила. “І сталося, коли вона докучала йому своїми словами по всі дні, та напирала на нього, то знетерпеливилася душа його на смерть. І виложив він їй усе серце своє, та й сказав їй: Бритва не торкалась моєї голови, бо я Божий назорей від утроби своєї матері. Якщо я буду оголений, то відступить від мене сила моя, і я ослабну, та й стану, як кожна людина. І побачила Деліла, що він розповів їй усе своє серце, і послала й покликала філістимських володарів, говорячи: Прийдіть і цим разом, бо він розповів мені все своє серце. І прийшли до неї філістимські володарі, і знесли срібло в своїй руці. А вона приспала його на колінах своїх, і покликала чоловіка та й наказала оголити сім кучерів його голови. І став він слабнути, і відступила від нього сила його. І сказала вона: Філістимляни на тебе, Самсоне! І збудився він зо сну свого та й сказав: Вийду я, як раз-у-раз, і стрясуся. А він не знав, що Господь відступився від нього. І взяли його філістимляни, та й вибрали очі йому. І вони звели його до Гази, і зв’язали його мідяними ланцюгами, і він молов у домі ув’язнених. А волос голови його зачав рости по тому, як був він оголений.”

В цій історії дуже багато таких сторінок, на яких хотілось звернути увагу, ну почнімо від остайного вірша, те що Бог закладає в людину навіть якщо можна натиснути дуже сильно і зробити шкоду покликану чи силу, Самсоні зробили шкоду обстригли його і він не мав сили. Те що покладає Господь воно має життя від Бога, тобто має спроможність відновлюватися. І бачите хоча він був у рабстві, але все ж таки написано волосся продовжувало рости та таким чином і сила його почала відновлюватись і далі він зробив дуже сильний удар по філистимлянам, але про це ви можливо прочитаєте пізніше, далі говориться про період життя його, а ми будем роздумувати про те що зробила жінка. По перше Самсон не був такою не розумною дитиною, кохав свою жінку і він розумів що вона може припуститися якихось таких… ну я не знаю як це можна назвати, розкажи мені в чому твоя сила і чим може тебе в’язати. Це можна сприймати як жарт там пожартувати і все, Самсон це сприймав тричі й він не сказав що я розумію що ти хочеш просто віддати ворогам, тому я залишаю тебе. Це говориться про те що, він насправді її кохав. І він якби мовити вів з нею таку гру, як почуваючи себе в повній безпеці, тому що людина не жартує з тими кому вона не довіряє. І він жартує, говорить навіть коли він бачить що вона його перевіряє і він прокидається і розривається і навіть коли вона говорить що Філістимляни на тебе нападають, тобто вже можна було запідозрювати і зупинити ці розмови. Він цього не робить, і коли пам’ятаєте там написано що тричі він сказав їй не правду і вона вже говорить йому – як же ти мене кохаєш, якщо ти говориш не правду. Вона добоволяється свого.
І від початку, я хочу звернути увагу це місце пов’язано з тим що коли почали, коли тої багатій почав обирати собі нові клуні щоб відпочивати все життя ну якійсь певний час потім, Господь говорить душу може забрати якщо ти дбаєш тільки про себе. Деліла вона погодилася згубити чоловіка який був з нею, який її кохав, тому що вона хотіла просто подбати про власне благополуччя, про власний достаток, просто в неї був власний зиск, тої чоловік теж мав власний зиск і він турбувався тільки про те що бажала його душа. Деліла вона не подумала якої шкоди вона заподіє людині яка відкрила для неї серце своє, вона не подумала яких ран вона йому нанесе і що взагалі вона може фактично згубити, ну фактично вона була безсердечною жінкою насправді.
Хочу звернути увагу шановні читачі, на тої великий вплив який має жінка на чоловіка який її кохає. Він вже розумів що вона наполягає на неправильних речах, і все ж таки вона докучала, вона маніпулювала і як написано, коли вона докучала своїми словами по всі дні, тобто вона кожного дня вона щось говорила розкажи, розкажи, вона настільки хотіла ось ці гроші які їй запропонували, настільки власне бажання отримати це що побачила, воно настільки володіло нею що вона по всі дні переступала те що вона згубить того хто її обіймає, хто зараз виявляє до неї ласку, хто її пестить, вона кожного дня ставала з думкою як видати ворогам, і приймала те що він їй давав. І вона докучала своїми словами, напирала на нього так що, написано: знетерпеливилася душа його на смерть.
Тобто цієї ми словами, коли жінка, ну всі ми говоримо, є слово ‘достає’ чоловіка про те що їй чогось хочеться. Є чоловіки які мають владу сказати один раз і зупинити жінку і є такі жінки які зупиняються з першого разу, але є такі жінки які, яким говоряться один раз, другий раз і вони не зупиняються і є такі чоловіки які не говорять взагалі нічого і тоді жінка вона просто сама себе зав’язує у вузол цим бажанням. І я зараз пропоную вам ви поміркуйте в своїй родині, якщо у якомусь напрямку немає порозуміння, це можливо не значить що жінка напоглегова, але і з тим що чоловік упустив руки і не допомагає їй вирватися з того кола. Пам’ятайте шановні чоловіки, що ви надані владою від самого Господа, і ви поставлені на чолі родини щоб вести родину, щоб підтримувати дружину, не тому щоб догоджати їй у сьому а шоб насправді допомагати їй не робити помилок, і якщо вона навіть і робить ці помилки допомагати їй вийти з цих помилок, пояснювати, придияти цьому час, говорити про це ще і ще щоб вона ненасла шкоду поперше собі і подруге вашим стосункам і як у цьому страшному прикладі про Самсона і Далілю самому чоловікові.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.