Ліки від страху (притча)

01 липня:

Ліки від страху

Чи є страх для вас проблемою? Чи краде він у вас радість життя? Чи заважає жити повноцінно? Якщо так, не журіться. Ліки від страху є.

Одна з численних переваг християнина – це свобода від страху. Якщо ви боїтеся змін і труднощів, згадайте, що пообіцяв Бог. Якщо ви будете коритися Йому то Він ітиме

перед вами і допоможе вам здобути перемогу.

Коли бажаєте влаштуватися на нову роботу, ви йдете на співбесіду не бійтеся можливої невдачі, а радше, попросіть Бога прихилити до вас людину, з якою вам доведеться розмовляти. Коли Бог готує для нас шлях, ми можемо бути певні, що все обернеться нам на благо згідно з Його досконалою волею для нашого життя.

Біблія розповідає про чоловіка на ім’я Авраам. Який уповав на Бога попри будь-який страх. Господь сказав до Авраама: «Вийди з землі твоєї, з твоєї рідні і з дому батька твого в край, що його я тобі покажу» (Бут.12.1)

Що б відчули би ви, якби Бог попросив вас покинути свій дім, сім’ю, все, що знайоме вам і миле і вирушити в невідомому напрямку, чи ви б злякалися? Аврамові також довелося боротися з почуттям страху, але Бог сказав йому : «Не бійся». Ті самі слова сказав Бог Ісусу Навину, коли покликав його стати на чолі ізраїльського народу і привести його в обіцяну землю (дивитися І,Н,1.6-9) І сьогодні Бог каже вам: «Не бійся».

Елізабет Еліот, чоловіка якої було вбито в Еквадорі разом з іншими чотирма місіонерами, розповідає, що після тих подій страх цілковито панував нею, але розмова з подругою додала їй сміливості. Подруга сказала: – почни проповідувати попри страх. Елізабет послухалася цієї поради попри страх. Разом з Рейчал Сейнт, сестрою одного із убитих місіонерів, вони вирушили розповідати про Христа еквадорським племенам, серед яких були і ті, хто вбив їхніх близьких.

Якщо тупцяти на місці, боячись ступити крок уперед і чекати поки страх мине, то годі досягти чогось визначного. Слово «не бійся» означає «не втікай». І ось засіб проти страху – дійте попри страх. Знайте, Бог пішов попереду вас, приготував вам шлях і чекає поки ви підете за ним і навіть якщо у вас трясуться коліна ідіть уперед.

Бог наказав Аврааму: пакуй валізи, покидай тепле місце і вирушай туди, куди я покажу тобі. Якби Авраам злякався, то ніколи би не став батьком численних народів. Якби Ісус Навин не здолав страх і не виконав веління Божого повести Його народ в обіцяну землю, то ніколи б не втішався добрами цієї землі.

Це саме і з нами. Відступаючи перед страхом, ми заважаємо Богові благословити нас, тому дійте попри страх.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.