Притча: Кравець і дівчина

Притча: Кравець і дівчина

Одна дівчина вирішила замовити сукню у відомого кравця, тому. що шив він гарно і сумлінно. Однак вона вважала, що його сукні надто дорогі, а тому, зайшовши в майстерню, передусім вирішила домовитися про ціну.

– Ви дуже дорого берете за свої сукні, – оголосила вона.

– Хіба? Я так зовсім не вважаю, – заперечив кравець.

– Ще й як дорого! Зважте самі: на пошиття сукні для мене знадобиться не більше 2-х метрів тканини. Так?

– Так, – згодився той.

– Так от, якщо до вартости матерії додати вартість ниток, голок і навіть ножиць, якими буде викроїно ту сукню, то все одно вийде щонайменше вдвоє дешевше. Тому і платити вам я повинна вдвоє менше.

Кравець помовчав хвилину і відповів:

– Ну що ж, панянко, ви мене майже переконали настільки, що я готовий взяти з вас половину первісної вартости, якщо ви наполягаєте.

– Звісно, наполягаю, – зраділа дівчина.

– Домовилися: зараз я візьму з вас мірку і за тиждень посланець доставить замовлення просто вам додому.

Цілий тиждень дівчина нахвалювалась перед подругами, як дешево вона дістане сукню від відомого кравця. Ті не вірили і захотіли особисто перевірити, що їх не дурять. У призначену годину всі зібралися біля її оселі. Прийшов посланець з коробкою. Дівчина урочисто скинула накривку і витягла з відти… два метри тканини, пару мотків ниток, голки і ножиці. Розгнівавшись, вона кинулася до кравця.

– Як ви сміли обдурити мене, – викрикнула вона, переступивши через поріг.

– Я і не думав дурити вас, – похитав головою кравець, – я вклав у коробку все, що ви назвали. Якщо ж вам чогось бракує, то, можливо, це сталося тому, що ви забули за це заплатити.

«Робітник вартий свого заробітку» (Мт. 10.10).

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.