Притча про те, як обставини змінюють людей

Притча про те, як обставини змінюють людей

Одного разу до батька прийшла донька, молода жінка, і з сумом сказала:

– Тату, я так втомилася від усього, у мене постійні труднощі на роботі і в особистому житті, вже просто немає сил… Як справлятися з усім цим?

Батько відповів:
– Давай я тобі покажу.

Він поставив на плиту 3 каструлі з водою і приніс моркву, яйце і каву. Опустив кожен інгредієнт в окрему каструлю. Через кілька хвилин вимкнув плиту і запитав дочку:
– Що стало з ними?

– Ну морква і яйце зварилися, а кава розчинилася, – відповіла дівчина.

– Правильно, – сказав батько, – але якщо ми подивимося глибше, то виявиться, що морква, яка була твердою, в окропі стала м’якою і податливою. Яйце, яке раніше було крихким і рідким, стало твердим. Зовні вони залишилися такими ж, але внутрішньо змінилися під впливом однакового ворожого середовища – окропу. Те ж відбувається і з людьми: сильні зовні люди можуть розклеїтися і стати слабаками там, де крихкі і ніжні лише затвердіють і зміцніють…

– А як же кава? – здивовано запитала дочка.
– О, кава – це найцікавіше. Вона повністю розчинилася в агресивному середовищі і змінила його – перетворила окріп в чудовий ароматний напій. 

Є люди, яких не можуть змінити обставини, – вони самі змінюють їх і перетворюють на щось нове, отримуючи для себе користь і знання з обставин

Ким стати у важкій ситуації, – вибір кожного.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.