Про те, чому не потрібно поки не потрібно покидати храм до кінця Службі Божої

Деякі християни через власні лінощі та безпечність виходять із церкви ще до закінчення Божественної Літургії і думають, що в цьому немає нічого страшного. Але, насправді, це дуже недобре, бо в дійсності це є не наше бажання, а диявола.Це він виводить нас із церкви раніше часу, і тому, виходячи з церкви ми догоджаємо ворогу нашого спасіння. Ні в якому разі не потрібно покидати Літургію під час Євхаристії (вона є вершиною всього християнства, тому бажано в ній брат участь), а також дочекатись заключного благословення.
Жив у Печерському монастирі проникливий монах на ім’я Матвій. Одного разу, коли він стояв у церкві на своєму місці, глянувши на братію на клиросі, побачив злого духа в дивному одязі, у нього був оберемок квіток. Злий дух обходив ченців і на кожного кидав по квітці. До кого квітка причіплялася, той робився розслабленим розумом, вигадував якусь незначну причину до виходу з церкви, виходив з неї, і прийшовши до келії лягав спати. А до кого квітка не причіплялася, той стояв міцно та співав Богу. Все це монах розповів братам. Чуючи це, ченці жахнулися та постановили собі більше не виходити з церкви до відпусту.
Сам Христос служить нам на Літургії, віддаючи Себе повністю. Не нехтуймо Його благодаттю. Пам’ятаймо, що коли виходимо з церкви передчасно, то грішимо та догоджаємо ворогові нашого спасіння. Він не дрімає, а всіляко завжди намагається ввести нас у гріх. І коли він стане спокушати вас до передчасного виходу з церкви, скажіть йому: «Ні, не твій я, дияволе, а син Божий». І продовжуйте стояти в храмі Божому благоговійно та з максимальною уважністю до самого кінця Служби Божої, підносячи розум свій до Небесного, Вічного і Божественного.

Ось що відбувається на Святій Літургії:

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.