Біблійні істини, котрі допоможуть нам пережити важкі часи

Ми живемо в невизначеному часі, коли навколо вирує пандемія, забираючи все нові й нові життя, коли по цілому світі відбуваються локдауни та закриття, коли так легко упасти у відчай та страх. Ми живемо в тому часі, коли Святий Дух не перестає діяти, закликаючи усіх нас бути те тільки обережними, але й готовими. Доки ми будемо слухатися і виконувати Його мудрі поради, доти будемо бачити не тільки позитивні зміни у нас самих, але і у цілому світі.

«Чувайте, стійте у вірі, будьте мужні, кріпіться» (І Кор. 16:13). Нам, як християнам, потрібно покаятися в тому, що ми постійно надіємося на себе та людей, а не на всемогутнього Бога. Нам потрібно відкинути страхи, сумніви, гордість, образу, – і пам’ятати, хто ми і в Кого віримо. Бо тільки Бог буде провадити нас, тільки Він буде направляти нас, тільки Бог буде спасати нас, визволяти та захищати. Тільки Господь зможе відновити нас. Тільки Він Один стане для нас основним джерелом сили та світла, допомагаючи долати усі перешкоди й випробовування.

Нам потрібно вчитися покладатися тільки на Нього, а не на себе і людей. Адже ми так часто зазнаємо невдач. Люди також зазнають поразок. Ми недосконалі. Люди недосконалі. І тільки Господь ніколи не підводить. Він досконалий у всіх Своїх дорогах. Наближається час, щоби ми були готовими. І Святе Письмо подає нам ті істини, котрі допоможуть нам приготуватися.

Нам слід завжди перебувати у Слові: «Тож віра із слухання, а слухання через слово Христове» (Рим. 10:17).

Нам слід завжди перебувати у молитві: «Завжди радійте. Моліться без перерви. За все дякуйте: така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі» (І Сол. 5:16-18).

Нам слід завжди перебувати у спокої: «У мені перебувайте – а я у вас! Як неспроможна гілка сама з себе плоду принести, якщо не перебуватиме вона на виноградині, ось так і ви, якщо не перебуватимете в мені» (Ів. 15:4).

Нам слід завжди бути відкритими для покаяння: «Хто затаює свої гріхи, той не матиме щастя-долі; а хто, признавшись у них, їх покине, той зазнає ласки» (Прип. 28:13).

Нам слід завжди перебувати у смиренні: «Смиріться перед Господом, і він вас підійме!» (Як. 4:10).

Нам слід завжди бути відкритими для науки: «Набирайсь мудрості, розуму набирайся, не забувай, не відхиляйсь від слів моїх уст» (Прип. 4:5).

Нам слід завжди бути послушними: «Будьте виконавцями слова, а не лише слухачами, самі себе обманюючи» (Як. 1:22).

Нам слід завжди бути бадьорими: «Про день же той чи годину – ніхто не знає: ні ангели на небі, ані Син, – тільки Отець. Глядіть же, чувайте, не знаєте бо, коли той час настане» (Мр. 13:32-33).

Нам слід завжди бути твердими й непохитними: «Отож, мої любі брати, будьте тверді, непохитні, визначайтесь у ділі Господнім повсякчасно та знайте, що труд ваш у Господі не марний» (І Кор. 15:58).

Нам слід завжди бути вкоріненими у Христі: «Як, отже, ви прийняли Господа Ісуса Христа, так у ньому перебувайте; вкорінені в ньому, збудовані на ньому і зміцнені в тій вірі, якої ви навчились, поступаючи в ній наперед з подякою» (Кол. 2:6-7).

Нам слід завжди бути рішучими: «Лише у Бозі душа моя має спочинок, в ньому моє спасіння. Тільки він моє спасіння й моя скеля, мій захист: не захитаюсь ані трохи» (Пс. 62:2-3).

Нам слід завжди бути вірними: «Те, що ви чули спочатку, нехай у вас перебуває. Якщо у вас буде перебувати те, що ви спочатку чули, то й ви будете в Сині і в Отці перебувати. Ось та обітниця, яку він сам обіцяв вам: життя вічне» (І Ів. 2:24-25).

Сатана провадить нечесну гру. Він знає, що його очікує крах, проте він робить все можливе, щоби примусити нас, християн, засумніватися в Божих обіцянках. Тому, якими б важкими не були обставини, яким би жалюгідним не здавався б світ, ми повинні бути готовими до всього, що Бог покликав нас робити.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.