Зло – результат відсутності в серці людини Божественної любюві

Бог

Професор в університеті задав своїм студентам таке питання:
– Все, що існує, створено Богом? 
Один студент сміливо відповів: 
– Так, створено Богом. 
– Бог створив все? – Запитав професор. 
– Так, сер, – відповів студент. 
Професор запитав: 
– Якщо Бог створив все, значить, Бог створив зло, раз воно існує. І згідно з тим принципом, що наші справи визначають нас самих, значить, Бог є зло. 
Студент притих, почувши таку відповідь. Професор був дуже задоволений собою. Він похвалився студентам, що він ще раз довів, що Бог – це міф. 
Ще один студент підняв руку і сказав: 
– Можу я задати вам питання, професоре? 
– Звичайно, – відповів професор. 
Студент піднявся і запитав: 
– Професор, холод існує? 
– Що за питання? Звичайно, існує. Тобі ніколи не було холодно? 
Студенти засміялися над питанням молодої людини. Молодий чоловік відповів: 
– Насправді, сер, холоду не існує. Відповідно до законів фізики, те, що ми вважаємо холодом, насправді є відсутністю тепла. Людина або предмет можна вивчити на предмет того, чи має він або передає енергію. Абсолютний нуль (-460 градусів за Фаренгейтом) є повна відсутність тепла. Вся матерія стає інертною і нездатною реагувати при цій температурі. Холоди не існує. Ми створили це слово для опису того, що ми відчуваємо при відсутності тепла. 
Студент продовжив: 
– Професор, темрява існує? 
– Звичайно, існує. 
– Ви знову неправі, сер. Темряви також не існує. Темрява в дійсності є відсутність світла. Ми можемо вивчити світло, але не темряву. Ми можемо використовувати призму Ньютона, щоб розкласти біле світло на безліч кольорів і вивчити різні довжини хвиль кожного кольору. Ви не можете виміряти темряву.Простий промінь світла може увірватися в світ темряви і освітити його. Як ви можете дізнатися, наскільки темним є який-небудь простір? Ви вимірюєте, яка кількість світла представлено. Чи не так? Темрява – це поняття, яке людина використовує, щоб описати, що відбувається при відсутності світла. 
Зрештою, молодий чоловік запитав професора: 
– Сер, зло існує? 
На цей раз невпевнено, професор відповів: 
– Звичайно, як я вже сказав. Ми бачимо його щодня. Жорстокість між людьми, безліч злочинів і насильства по всьому світу. Ці приклади є нічим іншим, як проявом зла. 
На це студент відповів: 
– Зла не існує, сер, або, принаймні, його не існує для нього самого. Зло – це просто відсутність Бога. Воно схоже на темряву і холод – слово, створене людиною, щоб описати відсутність Бога. Бог не створював зла. Зло – це не віра чи любов, які існують як світло й тепло. Зло – це результат відсутності в серці людини Божественної любові. Це начебто холоду, який наступає, коли немає тепла, або на зразок темряви, яка наступає, коли немає світла. 
Професор сів.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.