Спокійний, безтурботний розум може мислити краще, ніж збуджений і схвильований – притча

годинник

Одного разу фермер виявив, що втратив в сараї з сіном свій годинник. Попри те, що він не мав в собі ніякої цінності, і його вартість була невелика, годинник був дорогий фермеру як подарунок від коханої людини.
Після безрезультатних довгих пошуків уздовж і поперек сараю, він здався. Сил вже не було. Побачивши неподалік хлопчиків, які гралися він вирішив звернутися за допомогою до них і пообіцяв винагороду тому, хто знайде в сіні його годинник.
Почувши це, хлопці ватагою помчали до сараю, облазили всю купу від верху до низу, але годинника так і не знайшли. І в момент, коли фермер уже збирався залишити всі спроби розшукати годинник, до нього підійшов маленький хлопчик і попросив дати йому ще шанс. Фермер, подивившись на нього, подумав, а чому б і ні, тим більше хлопчина виглядав досить щирим. Тому фермер відправив хлопчика в сарай.
Яке ж було його здивування, коли через деякий час хлопчик вийшов з сараю з годинником в руці. Фермер, охоплений радістю, з цікавістю запитав, як йому вдалося зробити те, в чому інші хлопчаки зазнали невдачі. Хлопчик відповів: «Я не робив нічого. Я просто сидів на підлозі і слухав. У тиші я почув його цокання, пішов у напрямку звуку і знайшов його».
Мораль: спокійний, безтурботний розум може мислити краще, ніж збуджений і схвильований. Давайте своєму розуму кілька хвилин тиші в день, і ви побачите, як швидко він допоможе вам вийти на очікуваний життєвий шлях!

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.