Ісус прийшов допомогти тим, кому боляче

«Господній Дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий» (Лк. 4:18-19)

У Святому Письмі ми бачимо, як сильно Ісус турбується про людей, котрі терпляться від болю. Розпочинаючи Свою проповідь, Він ніколи не залишає осторонь ані сліпих, ані бідних, ані кульгавих, ані прокажених. Чому? Відповідь проста: Він прийшов, щоби поділитися Благою Новиною із тими людьми, котрі потребують надії.

Коли потребуючі люди підходили до Ісуса, то Він не проганяв їх. Він ніколи не говорив їм, що вони повинні тільки дбати про правильну науку. Він завжди зустрічав їх зі співчуттям та милосердям.

І закінчується цитата словами: «…оповістити рік Господній сприятливий». Це той рік, котрий Бог встановив для Ізраїльського народу. Це був такий рік, коли будь-який борг мав бути анульованим та прощеним, коли кожен тюремник мав вийти на волю, коли кожен раб мав бути звільненим, коли вся земля, котра була продана за борги, мала повернутися до свого господаря.

Сьогодні у світі так багато людей, котрі потребують нашої допомоги. Ісус також прагне, щоби ми навчилися їм служити, наслідуючи Його Самого, проповідуючи Благу Новину про свободу у Христі.

Опубліковано у Дорога віри. Додати до закладок постійне посилання.